8 Nisan 2010 Perşembe

Kabızlık Nasıl Giderilir

KABIZLIK NASIL GİDERİLİR NEDEN OLUR?Kabızlık kötü gibi gözükmese de aslında kötü bir rahatsızlıktır.
Kabızlığın bir çok sebebi olabilir.Bazı insanlarda kalıtsal,genetiktir.Aileden gelen bir bağırsak tembelliği olabilir.Normal de insanların her gün bir kere ya da en azından gün aşırı dışarı çıkmaları gerekirken,bu tür insanlarda bağırsaklar çalışmadığı tembellik olduğu için haftada bire kadar düşer sayı.
Bu durumda olumsuz sonuçlar doğurur tabi,hem şişkinlik yapar hem de vücuttaki toksinler atılmamış olur.

Bir diğer sebep ise bayanlarda görülen yumurtalık kistleri kadınlarda kabızlığa neden olmaktadır.Bu yumurtalık kistleri tedavi ile ortadan kalkınca kabızlık sorunu da otomatik olarak ortadan kalkmaktadır.Yumurtalıklardaki kistler bağırsaklara baskı yaptığı için kabızlığa neden olmaktadır.
Fazla kuru gıdalar yemek kabızlığın bir diğer sebebidir.Bunun çaresi sulu ve zeytinyağlı gıdalara yönelmektir.Ayrıca bitki çayları da özellikle yeşil çay ve sinameki iyi gelecektir.
Bitkisel yöntemlerin dışında,bağırsakların harekete geçmesine neden olan bir takım ilaçlar da kullanılarak kabızlık sorunu ortadan kaldırılmaya çalışılabilir.Tabi ki bu ilaçlar doktor tavsiyesi ile kullanılmalıdır.
Bol su içmek gene yardımcı olacaktır,ayrıca lifli sebze ve meyveleri bol tüketmekte bir nebze de olsa bağırsakları yumuşatıp,kabızlık sorununun ortadan kalkmasına yardımcı olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim.Sağlıklı kalın.